03.05.2023. godine, polaznici Muzičkog Ateljea Rock Simfonije održali su dva koncerta. U prvom terminu, svoje muzičke sposobnosti prezentovani su Juniori, dok su u kasnijem terminu – od 20h svoje vještine demonstrirali Seniori.

Koncertna aktivnost je svakako praksa koja našim polaznicima dodatno razvija muzičku vještinu te pruža sposobnost upoznavanja pravila ponašanja na sceni.

Kako su se polaznici izborili sa tremom i na koji način su iznijeli pripremljene muzičke numere, najbolje mogu suditi predavači ali i mnogobrojna publika koja je gromoglasnim aplauzima zaista pružala veliku podršku i sigurnost.

Neke od pjesama koje su se našle na repertoaru Juniora bile su: Oda radosti (L. van Beeethoven), Oh, Susanna, Billie Eilish, Tema iz serijala Addams family kao i brojni valceri.

Seniori su svoj repertoar podredili kompletnoj rokenrol dominaciji, stoga su se mogli čuti brojni hitovi bendova kao što su: Kiss, Guns n Roses, AC/DC, Iron Maiden, Megadeth, RHCP i slično.

Nakon realizovanih uspješnih koncerata, polaznici i njihovi predavači već vrijedno rade na novoj ljetnoj koncertnoj poslastici.