Mini koncert polaznika Muzičkog Ateljea Rock Simfonije u susret Svjetskom danu muzike

Ideja o Svjetskom danu muzike začeta je 1976. godine u Francuskoj.

Američki muzičar Joel Cohen, tada zaposlenik jedne francuske radio stanice, predložio je cjelonoćnu muzičku proslavu. Njegovu je ideju pet godina poslije prihvatio tadašnji francuski ministar kulture Jack Lang, a prva je proslava pod nazivom Fête de la Musique (Festival muzike) održana 21. Juna 1982. u Parizu. Od tada do danas muzički susreti i besplatni nastupi amaterskih i profesionalnih muzičara povodom Svjetskoga dana muzike i prvoga dana ljeta su se počeli organizovati u više od 460 gradova u 110 zemalja na svim kontinentima. U mnogim afričkim državama taj dan je proglašen i nacionalnim praznikom.

Ovakve činjenice bile su dovoljne za inicijativu obilježavanja Svjetskog dana muzike polaznika Muzičkog Ateljea Rock Simfonije.

Mini koncert održan je u Delta Planet-u, 19.06.2022. u susret Svjetskom danu muzike.

Drugačija koncepcija samog koncerta za polaznike je predstavila zabavu i izazov.

Prolaznici i posjetitelji Delta Planeta imali su priliku da tokom svog nedjeljnog šopinga uživaju u nesvakidašnjoj muzičkoj priči.

Ovom prilikom svoj doprinos dali su polaznici klavira, pjevanja, gitare, violine i bubnjeva.

Komplimenti i riječi podrške znak su velikog napretka.

Ovim koncertom nastavljen je koncertni kontinuitet koji u muzičkom svijetu polaznika Muzičkog Ateljea Rock Simfonije igra veliku ulogu.