VANJA CVIJANOVIĆ

Stefan Nikić rođen je 31.08.1988. godine u Banjaluci.
 
2003. godine završava nižu a 2007. godine srednju muzičku školu „Vlado Milošević“ u Banjaluci te stiče zvanje muzičkog saradnika.
 
2011. godine, Stefan Nikić postaje diplomirani muzički pedagog sa maskimalnom ocjenom u klasi profesorice Sande Dodik na Univerzitetu u Banjaluci, Akademija umjetnosti.
 
Stefanovo muzičko putovanje počinje već 1994. godine u kojoj odnosi titulu pobjednika i prve nagrade publike na Đurđevdanskom festivalu sa kompozicijom “Kad stane rat”.
 
Kao član Srpskog pjevačkog društva “Jedinstvo” osvajao je mnogobrojne nagrade i priznanja te učestvovao na prestižnim kulturnim manifestacijama kao što su „dani Vlade Miloševića“, „Banjalučki horski susreti“ te Svetosavska akademija u Banskom dvoru. Sa mješovitim horom srednje muziške škole ” Vlado Milošević”, osvajao je prva mjesta na takmičenjima muzičkih škola Republike Srpske.
 
Član je najuspješnijeg pop/rock sastava na ovim prostorima, grupe Balkan Express, sa kojima je snimio jedan studijski album i singlove u profesionalnom muzičkom studiju.
 

Među licencama, bitno je navesti i završen napredni kurs za audio i video operatera u agenciji “World media” Banja Luka.

Stefan Nikić učestvovao je na tri prestižna seminara iz oblasti solfeđa i muzičke pedagogije u klasi mr. Saše Pavlovića, doc. na Akademiji umjetnosti u Banja Luci, dr Senada Kazića, doc. na Muzičkoj akademiji u Sarajevu, te dr. Ivane Drobni sa Fakulteta muzičke umjetnosti Beograd.
 

Kao generalni sekretar nevladine organizacije “Oksigen”, u čijem sklopu se nalazi profesionalni muzički studio, Stefan Nikić pomogao je u stvaranju mnogih projekata vezanih za muzičku kulturu, kao što su muzički albumi dječijeg hora “Vrapčići”, album prvenac violinistkinje Natalije Knežević, „Mala muzička škola“- projekat podržan od strane Ministarstva prosvjete i kulture RS, „Mlade snage“ – projekat podržan od strane Gradske uprave Banja Luka.

Kao volonter, Stefan Nikić održao je veliki broj časova, kako u nižoj i srednjoj muzičkoj školi “Vlado Milošević” iz predmeta solfeđo, te i u osnovnoj školi “Ivo Andrić” u Banja Luci, iz predmeta muzičke kulture. Trenutno zaposlen kao nastavnik muzičke kulture u OŠ „Miroslav Antić“ u Bistrici.
 
Pored poslova profesora muzičke kulture, za vrijeme rada u banjalučkoj Gimnaziji pokrenuo je i prvi zvanični školski orkestar banjalučke Gimnazije u njenoj dugogodišnjoj istoriji, te je zahvaljujući radu kao dirigent ovog orkestra izabran među pedeset najistaknutijih nastavnika Republike Srpske u sklopu projekta „Intervizijska i socijalno-psihološka podrška vaspitno-obrazovnim radnicima osnovnih i srednjih škola u Republici Srpskoj“, projekat podržan od strane Ministarstva prosvjete i kulture, Republičkog pedagoškog zavoda, Unije psihologa RS i UNICEF-a BiH sa svojim partnerima. Konačan rezultat ovog projekata je kratki dokumentarini film „Muzički nokaut – priča o školskom orkestru banjalučke Gimnazije“, objavljen na portalu i zvaničnom You Tube kanalu Republičkog pedagoškog zavoda.
 

Stefan Nikić u svojoj dugogodišnjoj i raznovrsnoj muzičkoj karijeri stiče izuzetno pedagoško znanje, te svoje umijeće sviranja dovodi na visoki nivo.

ZAKAŽITE BESPLATNE KONSULTACIJE