Otvorena muzička radionica za djecu u organizaciji Muzičkog Ateljea Rock Simfonije održaće se u prostoru Doma omladine Banja Luka u dva termina:

Subota 17.09.2022. u 12h i u nedjelju 18.09.2022. u 13h

Najmlađi polaznici Muzičkog Ateljea Rock Simfonije uveliko pripremaju svoje muzičke tačke u okviru radionica u Ateljeu kako bi se realizacija otvorene radionice sprovela u što jednostavnijem i lagodnijem obliku.

Radionica ima za cilj da okupi što više djece koja imaju želju za prvi susret sa muzikom ili muziku prosto vole te se stoga ovim povodom mogu nadati pravoj muzičkoj zabavi.

Radionica je tematski određena kroz dvije tačke: Love Cup Song i simulacija kiše.

Tačke su same po sebi interesantne za svako dijete a uz to okarakterisane su kao muzičke tačke sa visokim edukativnim nivoom.

Kroz navedenu radionicu aktivno će se raditi na razvijanju ritmike i lakšem savladavanju komplikovanih ritmičkih formi, slušnoj sposobnosti i sposobnosti za muzičko funkcionisanje i djelovanje u grupi.

Muzička radionica u svojoj podlozi sadrži i elemente muzikoterapije te je stoga jedinstvena i korisna prilika za svako dijete.

Muzička radionica je besplatna.

Voditelj Otvorene muzičke radionice u Domu omladine je Kristina Moconja, diplomirani muzički umjetnik, kojoj je muzika već dvije decenije stil života, a rad sa djecom redovna aktivnost posljednjih pet godina.

 

Otvorena muzičke radionice ujedno su i prikaz rada muzičke radionice u sklopu Muzičkog Ateljea Rock Simfonije koja za sada još uvijek ima slobodnih mjesta te je moguća prijava na navedene kontakte Muzičkog Ateljea Rock Simfonije.

 

Promo plakat za Otvorenu muzičku radionicu u Domu omladine